7 tips til en unik firmalogo

7 tips til en unik firmalogo

7 tips til en unik firmalogo 1920 1281 Logomarked

Logoen din er viktig for din bedrift. Hvorfor? Fordi det både gjenspeiler virksomheten din og forteller en historie om den. Tenk derfor på følgende 7 tips før du bestiller firmalogo hos en logo-designer.

  1. Når du designer en logo, bør du vurdere om designet er unikt. Er det sannsynlig at andre vil produsere noe lignende? Husk at den første ideen din vanligvis er den mest generiske (det er også alle andres første ide). Prøv å fylle ut en side eller to med noen grove skisser før du velger hvilke ideer du vil ta videre.
  2. Bruk forbokstavene/bokstaver i firmanavnet / logonavnet og gjør de om til noe unikt og kult. For eksempel “LM” for Logomarked.
  3. “Keep it simple” er en god tommelfingerregel når du oppretter en unik logo. Apple og Nike har begge noen enkle, men kraftige logoer som er blitt ikoniske.
  4. En unik logo skal fortelle en historie. Ikke bare skal du se en logo, som en illustrasjon eller som en tekst, men som en dypere mening som gjenspeiler bedriften din. Ideelt sett har en god logo to historier å fortelle: den ene er den åpenbare og den andre den skjulte. Hvis du ser på Nikes logo, er den åpenbare historien at det er Nikes logo. Det skjulte er at “merket” indikerer en væskebevegelse og hastighet.
  5. Farger påvirker følelser. Derfor bør fargene i logoen din velges basert på bedriftens målgruppe. Så du må se på målgruppenes alder, kjønn og kulturelle bakgrunn, og koble den sammen med din kunstneriske kreativitet.
  6. Akkurat som i alle andre typer design, er det også forskjellige trender som er tids-relevant med logo-design. Hvis logoen din skal være unik, ikke fall for trendene innen logodesign i dag.
  7. Balanse er viktig i logodesign fordi tankene våre naturlig oppfatter et balansert design som tiltalende. Hold derfor “vekten” av grafikken, fargene og størrelsen lik på hver side.

Logomarked er en profesjonell designer

LOGO MED PASSION

TIL FASTPRIS

Logomarked – Firmalogo, Grafisk Design & Rådgivning

Åpningstider: 09:00 – 18:00
Adresse: Parkalléen 13, 3257 Larvik
Telefon: 477 20 281